23.8.2013

Tokoiltiin!

Eilen alkoi Iken ja meidän toinen pentukurssi. Käydään kahta kurssia, koska molemmista saadaan eri asioita. "Mun" pentukurssilla harjoitellaan koiran ja ohjaajan yhteispeliä ihan perusteista lähtien. Kurssikertoja on viisi, koirakot on eristetty sermeillä ja liikkeelle lähdettiin naksuttimen opettamisesta. Siellä saa tosiaan keskittyä vain omaan tekemiseen ja oman koiran lukemiseen. Minulle se sopii hienosti, koska kyseessä on ensimmäinen koirani ja siinä riittää opeteltavaa ilman ympäristön hallintaakin.

Toinen kurssi, se eilen alkanut, on tokopainotteinen. Sinne mentiin opettelemaan meille uutta lajia ja harjoittelemaan häiriön alaisena. Kurssilla on kuusi koirakkoa, eikä välisermejä käytetä. Häiriötä saatiin siis roppakaupalla, ja siksi onnistuminen oli sitten todellista herkkua! Muista koirista ja ihmisistä huolimatta Ike keskittyi hienosti omaan tekemiseen - tai siis omiin nameihin. Onneksi tuo meidän pentu palkkautuu niin monella tavalla!

Ekalla tokokurssikerralla harjoiteltiin katsekontaktia häiriön alaisena (muut koirat, ihmiset ja äänet ympärillä, namit suun vieressä), sivulle tuloa ja maahan menoa "hissinä". Aivan erityisesti onnistui kaikki! Tai siis näin minä sivustakatsojana asian tulkitsen - enkä aio myöntää olevani puolueellinen.

Olikin muuten kätevää, että oltiin kurssilla kaikki kolme. Minä pystyin paremmin keskittymään ohjaajan puheeseen, kun ei samalla tarvinnut täysillä keskittyä pitämään Ikeä silmällä. Samaten pystyin kuuntelemaan lisäohjeita ja vinkkejä silloin, kun koirat opettelivat uusia liikkeitä. Jos olisin itse ollut ohjaamassa Ikeä, olisi ainakin puolet kaikesta hyvästä opetuksesta mennyt ohi korvien. Näin kolmestaan saimme siis kurssista irti vaaaaaltavasti kaikkea hyvää!

Loppuun vielä maininta Iken muusta kehityksestä: sen väritys muuttuu nyt kovaa vauhtia. Pilkkuja, täpliä, roiskeita, raitoja, kaikenlaista jännää tulee koko ajan lisää. Niinkuin ei tuo hauva olisi ollut riittävän erikoisen näköinen muutenkin! Se on U-PE-A!

Nassussa ja tassuissa täpläisyys lisääntyy.

Treenin jälkeen nukkuu vaikka ilman patjaa!
(Anturoissakaan ei muuten ennen ollut mustaa...)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti