16.8.2013

Pieniä onnistumisia


Opettamisessa on kivointa se, kun näkee toisen oppivan. Sama on nähtävästi totta myös koiran koulutuksen suhteen. Erityisen palkitsevaa se taitaa minulle olla siksi, että teen tätä ensimmäistä kertaa. Olin aivan hillittömän ylpeä yhdellä aamulenkillä, kun sain Iken istumaan ja katsomaan minua edes hetkittäin, vaikka ohi meni räksyttävä ja hihnaa kiskova pikkukoira. Samaa itsehillintää ja katsekontaktia ollaan harjoiteltu ihmisten suhteen. Jengilenkillä olevat urheilijatytöt tarjosivat sattumalta hyvän harjoittelumahdollisuuden: heitä oli monta, he liikkuivat nopeasti, puhuivat ja nauroivat, mutta eivät voineet jäädä erityisesti houkuttelemaan Ikeä luokseen. Jackpot! Ike selvisi haasteesta hienosti.

Muita pieniä askelia oikeaan suuntaan ollaan otettu esimerkiksi luoksetulon ja ovikäyttäytymisen suhteen. Ike malttaa hienosti istua ja odottaa lupaa kulkea (useimmista) ovista. Odottaminen taitaa olla helppoa siksi, että samaa harjoitellaan ruoka-aikaan. Ihanat kanansiivet, possun kylkiluut ja erinäiset herkulliset moessoet ovat niin kovaa valuuttaa, että on pikku juttu odotella hetki jotain hassua ovesta kulkemista.

Ike on nyt myös tottunut kastumiseen. Parin päivän lähes tauoton kaatosade ei tuntunut missään, ja isojakin lätäköitä kahlattiin ihan oma-aloitteisesti. Oikeastaan sateiset päivät taisivat olla ihan kivojakin, koska aina lenkin jälkeen Ike pääsi pyyhekuivaukseen. Kun oltiin saatu pelisäännöt pojalle selväksi (eli että pyyhettä ei pureksita), se rentoutui nauttimaan. Erityisesti päälaen kuivaaminen oli herkkua: Ike nautiskeli silmät sirrillään, kun korvien välistä hetkutettiin.

Kuivaa vielä!
Kas, pääsimme korva-aiheeseen! (Ai miten niin aasinsilta?) Ota noista nyt sitten selvää. Asento vaihtuu parin päivän välein täysin pystyistä vähän taipuisiin tai täysin lurpattaviin. Tällä hetkellä oikea on pysty ja vasen alkaa taas osoittaa merkkejä taipumisesta. Saas nähdä miten asettuvat.

Saisivat korvat lurpata siinä missä silmätkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti