20.4.2014

Aussien aktiiviloma

Nyt, pääsiässunnuntai-iltana, Ikellä on tällainen olo:


Tämä pääsiäinen vietettiin nähkääs mökillä. Siellä Ikellä oli a) tilaa juosta ja rällätä, b) suuri lauma, josta täytyi alituiseen pitää huolta, c) nenää kiihottavia herkkutuoksuja keittiön seudulla sekä d) ylipäänsä vieras paikka. Näistä yksikin olisi ollut riittämiin pitämään koiran koko ajan pienessä hepulinpoikasessa. Kaikki yhtä aikaa ja avot, soppa oli valmis.
Pääasiassa Ike käyttäytyi kuin mikä tahansa innokas pentu. Aika paljon se malttoi myös kuunnella käskyjä ja kieltoja, mutta ei kyllä ihan aina. Ei esimerkiksi silloin, kun se oli päässyt livahtamaan keittiöön silloin kun paketillista pekonisiivuja oltiin juuri aikeissa leikata - nehän ovat liukkaita ja lipesivät siis helposti pöydänreunalta törkeilevän Iken kitaan. Onneksi olin lähellä ja pääsin hyökkäämään herkkujen perään, ja ehdin onkia ne puolimatkasta kurkkua takaisin päivänvaloon. Roskiinhan ne laitettiin, mutta onneksi illallinen saatiin pelastettua jemmapekonipaketilla.
Hepuloinnin ohella (tai ehkä sen avulla) Ike tajusi tämän pääsiäisen aikana uimisen olevan oikeastaan aika iloinen asia. Viime kesänähän uiminen oli Ipanalle kauhistus - jopa mahaa myöten kahlaaminen oli ällllöttävää. Ehkä innokas mielentila vaikutti, ehkä lämmin ja aurinkoinen ilma teki tehtävänsä, joka tapauksessa Ike ryntäsi ihan onnessaan kahlaamaan keppejä rannasta. Koska se meni niin helpon näköisesti, me alettiin heittää keppejä kauemmas ja kauemmas, kunnes Iken oli pakko uskaltautua niin syvälle, etteivät tassut enää ottaneet pohjaan. Yksi pieni epävarma uikahdus vain kuului, ja sitten sitä mentiin. Meidän nappula oppi uimaan! (Oikeammin sanottuna se kyllä vain oppi olemaan pelkäämättä uimista, mutta se ei kuulosta yhtä dramaattiselta. Suonette anteeksi taiteellisen vapauden.)
Tässä pari kuvaa ja videoklippi Iken uudesta aluevaltauksesta.


Heitäksä jo?

Mä sain sen! 
Märkä koira. Kesä kuivaa!
Ike teki tuttavuutta vedenelävien kanssa myös kuivalla maalla. Se nuuskutti hurjan kiinnostuneena, kun verkoista irrotettiin isoa ahventa ja kahta haukea. Hauen kanssa Ike pääsi jopa liian läheisiin kosketuksiin, kun innokas ihmettelijä sai hauen hampaasta haavan kieleensä. 

Ike pussaa ahventa.

Pitää kyllä käydä useammin vieraissa paikoissa yökylässä, jotta Ike oppii rauhoittumaan myös muualla kuin kotona. Nyt se heräsi puoli neljän aikaan kukkumaan ja äpäröimään niin, että sitä piti nousta sylittämään. Puuuuh... ei ole Ike ainoa, jota tänä iltana väsyttää!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti