1.1.2014

Tilinteon aika

Tonttulakki kuuseen, joulu meni jo!
Vuosi on nyt sitten onnellisesti vaihtunut. Ike ei ollut ilotulitteista mitään mieltä, kun se oli sisällä ja ilotulitteet ulkona. Suhtautumista varmaan helpotti Nastja-mopsi, joka ei ole paukkeesta millänsäkään.

Piparihaaste suoritettu!
Jouluna Ike pääsi melkein maalle. Meidän Lempäälän kesäpaikka on jäänyt omakotitaloalueen keskelle, joten sitä on hassua kutsua mökiksi. On se kuitenkin sen verran säilyttänyt maatilan ominaisuuksiaan, että Iken saattoi pitää vapaana pihalla, kun oli itse mukana. Ike kyllä tykkäsi! Se tykkäsi myös hulluna aktiivisesta seurasta: aina oli joku, joka halusi leikittää tai juoksuttaa tai lenkittää. Allekirjoittanut sai kyllä pienoisen slaagin ja pelkäsi joulun menneen pilalle, kun aattona käydessämme rannassa Ike huomasi rusakon. Peräänhän se lähti, ja perhanan lujaa! Onneksi pupu oli nopea ja koira jo valmiiksi väsynyt, joten takaa-ajo ulottui vain naapurin takapihalle.

Vauvamaista käytöstä
Viime aikoina on vaikuttanut siltä, että Ike on tulossa teini-ikään. Se on saanut taas pentuhepuleita kuukausien tauon jälkeen, ja muutenkin osoittanut välillä vauvamaista käytöstä. Se on myös kyseenalaistanut käskyjä (tyyliin "tuskin tässä nyt kuitenkaan PAKKO on istua..."), mutta sitä se on tehnyt pitkin matkaa silloin tällöin. Sen verran ollaan edistytty vauva-ajoista, että ollaan saatu Ike myös uskomaan, että EI on EI. Saatiin esimerkiksi pöydille kurkottelu aika lailla loppumaan. Jes! Kyllä Ike oikeasti useimmiten tottelee ihan kauniisti, mitä nyt välillä jää arvelemaan. Sitkeästi pitää vaan jaksaa vaatia, vaikka se välillä tuntuu tuskastuttavalta.

Kohta tulee pusu!
Ike on kasvattanut turkkia ihan hurjana koko joulukuun. Häntä on jo huima puuhka, ja koko vartalo alkaa olla pitkän laineilevan turkin peitossa. On se niin suloinen, kun kiharat nostavat karvat milloin mihinkin suuntaan, ja muutenkin moninainen väritys menee ihan sekaisin! Myös lihasmassaa on tullut tosi paljon lisää, ja ruokaa kuluu aina vaan enemmän. Korkeutta ei kyllä ole juuri tullut lisää... kovasti näyttää siltä, että Ike jää aika pikkuiseksi urokseksi. No, sittenpähän jää! Ike on silti maailman nätein. :D

7 kuukauden ikäinen Ike
Huomattiin muuten, että ollaan vähän oiottu mutkia ja kuvattu Ikeä neljän viikon välein eikä suinkaan kuukauden. Niinpä vasta nyt on oikeasti aika julkaista tuon meidän pikkuisen 7kk-kuva. Kas tässä!



1 kommentti:

  1. Minusta se ei näytä kovin pikkuiselta :D Mutta siis, ei siitä varmasti mitään kovin isoa mörssäriä tule kun vanhemmatkin on aikas pieniä ;) Kaunis näyttää olevan kuin mikä <3

    VastaaPoista