6.9.2013

Ui(ku)tettiin koiraa

Ensimmäinen työviikko kesäloman jälkeen on nyt takana. Kesälomaahan oli hurjat kaksi viikkoa, ja ne oli alun perin ajoitettu Patchcoat W-pentueen luovutusiän tienoille. Wahida kuitenkin syntyi tyttönä, ja meillä olikin mun loman aikaan jo iiiiiiso koiravauva Iker!

Loma sujui lähinnä kotikulmilla. Tavattiin paljon ihmisiä, koiria ja muita eläimiä, ja käytiin kaikenlaisissa uusissa paikoissa. Loman päätteeksi käytiin mökkiseudulla viettämässä kahden päivän miniloma. Oli muuten hämmästyttävän helppoa päästää pentu tarpeilleen! Ovi auki, kakara pihalle ja siinä se. Ei pelkoa siitä, että jäisi (taas) avaimet kotiin kun kiitää tuulispäänä rappuun koira sylissä ja kengät kainalossa.

Mökkirannassa Ike veti ekana iltana hullut pentuhepulit, mutta ei mennyt veteen vatsaa syvemmälle. Seuraavana päivänä mentiin taas rantaan, ja sitten tuo pöhjä polskahti laiturilta järveen. Taisi astua harhaan kurkotellessaan vesimittarin perään. Hienosti poika kauhoi takaisin laiturin reunaan, ja vasta saatuaan etutassut kuiville aloitti sydäntäsärkevän vollotuksen. Hädissään se hivutti etutassuja laiturin reunaa kohti rantaa, kunnes eteen tuli ohittamaton este - laiturin tukipaalu. Siihen se takertui jäi huutamaan, eikä meinannut millään rauhoittua, vaikka takajalat olivat pohjassa eikä oikeasta hädästä tietoakaan. Oi kamera, miksi et ollut matkassa?!? No, suostui Ike sentään lopulta tajuamaan tilanteensa ja kahlaamaan rantaan, kun mentiin leikkimään kepeillä rantaveteen. Onneksi se sitten unohti karmaisevan koettelemuksensa varsin pian, ja suostui taas kahlailemaan keppien perässä - nyt jopa niin syvälle, että vesi ulottui kylkiin.

Loppuun on pakko mainostaa Iken suoritusta pentutokokurssilla. Tällä viikolla tehtiin keskittymisharjoitus: kaikki istuivat ringissä ja kertasivat koiran kanssa edellisten viikkojen oppeja, kuten paikkamakuuta ja katsekontaktia. Jokainen koirakko vuorollaan sitten pujotteli ringin ympäri niin, että koira keskittyy vain omistajaan. Ike teki upean kunniakierroksen. Nenä kiinni nampassa se tepsutti häntä heiluen koko matkan, eikä kyllä tainnut tajuta mistään mitään! No jaa, vauvahan se vasta onkin. Myöhemmin voi sitten ottaa enemmän tosissaan nämäkin harjoitteet.

Kuvia muuten seuraa perässä: mökillä valokuvaajakaveri otti Ikestä mainioita muotokuvia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti